لنز چشم صفحه‌های نازکی و منحنی شکلی هستند که جنس شان از پلاستیک است و بسیار شفاف و نازک می باشند، این صفحات بر روی قرنیه چشم قرار می گیرند و انواع مختلفی هم دارند. سالانه نمونه های مختلفی از انواع لنز چشم تولید می شود که برخی از آنها صرفا برای زیبایی مورد استفاده قرار می گیرند و دارای رنگ های مختلفی می باشند و برخی دیگر را پزشک های متخصص برای بالا بردن قدرت بینایی تجویز می کنند که به آنها لنز طبی گفته می شود.

نخستین بار یک پزشک آلمانی به نام اویگن در سال ۱۹۵۰ لنز چشم را تولید کرد که در مدت کمتر از یک دهه محبوبیت بیشماری در بین مردم جهان پیدا کرد. در این بخش ما قصد داریم تا در مورد لنز و انواع مختلف آن توضیحاتی برای شما عزیزان ارائه دهیم.

انواع لنز چشم

همانطور که گفته شد لنزها بر اساس نوع و هدف های مختلفی مانند؛ لنز های طبی (پزشکی) غیر طبی ( لنز رنگی) تولید می شوند. غالبا لنز های طبی به تنهایی خود به ۳ دسته تقسیم شدند. عبارتند از:

– لنز طبی سخت یا سفت :
از این لنزها معمولا برای چشم های آستیگمات با در صد بالا و همچنین دارای قوز قرنیه استفاده می شود.

– لنز چشم توریک :
لنز چشم توریک که به دو نوع سخت و نرم تقسیم می شوند معمولا برای چشم های آستیگمات با درصد کمتری استفاده می شود.

– لنز نرم طبی :
این مدل لنز بیشتر برای اشخاصی که چشم آنها مشکل نزدیک و یا دور بینی دارند تجویز می شود. به دلیل ارتباط مستقیمی که لنز با قرنیه چشم دارد در بازار به عنوان لنز های تماسی شناخته می شود.

غالبا بیش از ۸۰ درصد اشخاصی که عینک می زنند ترجیح می دهند که از لنزهای طبی استفاده کنند و از شر عینک زدن و مشکلات آن خلاص می شوند و حتی می توانند از لنزهای طبی که از رنگ های متنوعی تشکیل شده، استفاده کنند چرا که استفاده طولانی مدت از عینک باعث گودی و سیاهی زیر چشم خواهد شد.

مزایای استفاده از لنز های طبی

استفاده از لنز های طبی یا چشمی مزایای زیادی دارد که عبارتند از:

  • گذاشتن لنز چشم بسیار کار راحتی است حتی برای اشخاصی که هیچ تجربه ای لنز گذاشتن ندارند.
  • یکی دیگر از دلایلی که اشخاص عینکی را مشتاق برای استفاده از انواع لنز چشم می کند این است که برخلاف شیشه عینک را که بخار می گیرد و در برخی موارد ممکن دید شخص منظم نباشد.
  • لنز بر عکس عینک اصلا قابل شناسایی نیست و بر روی چشم دیده نمی شود به همین دلیل استفاده از لنز باعث افزایش اعتماد به نفس در افراد عینکی می شود.
  • لنز طبی روند بهتری در تقویت دید چشم در بعضی از افراد عینکی می باشد همچنین برای ورزشکارانی که در موقع انجام تمرینات ورزشی خود قادر به استفاده مدام از عینک نیستند بهترین گزینه برای بهبود عملکرد چشم آن ها لنز طبی است.
  • مورد بعدی مزایای استفاده لنزهای طبی این است که برخلاف مشکلی که افرادی عینکی هنگام دیدن اطراف خود باید سر و گردن خود را به جهت های مختلف هدایت کنند استفاده از لنز های مختلف این امکان را به شما می دهد که مانند چشمان خود برای مشاهده اطراف خود لذت ببرید.
  • علاوه بر این لنزها بر خلاف عینک هیچ آسیب و خستگی برای چهره شما نخواهد شد زیرا دماغی عینک به مرور باعث فرو رفتگی بینی و گودی زیر چشم می شود و دسته های آن موجب خستگی گوش ها و در برخی موارد باعث زخم شدن پشت گوش شما خواهند شد.
  • علاوه بر همه این موارد که ذکر شد در برخی مواقع برای چشم های آستیگمات استفاده از لنز روند درمان چشم ها را افزایش می دهد.

در چند دهه اخیر که استفاده از لنزهای چشمی در بین مردم به شدت رواج پیدا کرده است حتی اشخاصی که چشم های سالمی دارند تمایل زیادی به لنز های رنگی و تزئینی که برای تنوع و زیبایی بیشتر چشم های خود از انواع لنز های رنگی استفاده می کنند.

اصول اصلی لنز گذاشتن

چشم ها جزء مهم ترین اعضای بدن هر انسان هستند که باید حساسیت زیادی برای نگهداری داشته باشید. بنابراین اشخاصی که از بیماری ضعف چشم رنج می برند و همینطور اشخاصی که برای زیبایی از لنز استفاده می کنند باید حتما اصول اولیه لنز گذاری را به خوبی رعایت کنند تا بعد ها دچار عفونت و مشکلات دیگری نشوند.

  • در وهله اول قبل از در آوردن لنز از جای مخصوص خود حتما دستان خودت را به خوبی با آب و صابون بشورید تا میکروب های سطح دست شما از بین برود.
  • دقت داشته باشید به هیچ عنوان صابون و یا شوینده دیگری به لنز برخورد نکنند زیرا باعث خشکی لنز می شود.
  • توجه داشته باشید که برای نگهداری از انواع لنز چشم جعبه های مخصوصی وجود دارد که بر روی هر جایگاه علامت خاص چشم مانند؛ L برای چشم چپ (left) و R برای چشم راست (right) علامت گذاری شده است دقت کنید که لنز هر چشم را در محل مناسب خود قرار دهید تا لنز ها با یکدیگر قاطی نشوند زیرا باعث اذیت شدن چشم ها می شود.
  • مراقب باشید هنگام خارج کردن لنز از جعبه هیچ گونه گرد و خاک آلودگی بر روی لنز ننشیند.
  • نکته بسیار مهم برای برداشتن لنزها از جعبه به هیچ عنوان از ناخن خود استفاده نکنید.
  • لنز را باید با گوشت انگشت از جعبه خارج کرد و اینکه لنز حتما باید به مقعر بر روی سطح انگشت قرار بگیرد.
  • پلک های خود با انگشت های دست دیگر تان که خالی است باز کنید و به آرامی لنز را به روی قرنیه چشمان خود قرار دهید بعد از اینکه مطمئن شدید لنز در جای درستی قرار گرفته چندین بار پلک بزنید. بعد از آن اطراف خود را نگاه کنید اگر احساس درد و یا سوزش کردید لنز ها را از چشم خارج کرده و با مایع مخصوص شست و شو دهید تا آلودگی سطح لنز از بین برود.
  • دقت داشته باشید که هر لنز را براساس مدت زمانی که برای آن تعیین شده استفاده کنید زیرا استفاده بیش از حد لنز باعث بروز عفونت های چشمی می شود.

مطالبــــ وبلاگ