همانطور که می دانید لنزهای چشمی جدا از جنبه زیبایی که به چهره و چشم ها می بخشند، جنبه درمانی هم دارند و توسط پزشک برای بینایی بهتر تجویز می شوند که به چنین لنزهایی، لنز طبی گفته می شود.

لنز طبی مزایای بسیاری دارد که اولینش خلاص شدن از شر عینک است! چراکه برای برخی از افراد عینک زدن عذابی بیشت نیست پس لنز گزینه بهتری می باشد.
به طور کلی لنز طبی به دلایل متعددی استفاده می شود برای مثال افرادی که تازه بینی خود را جراحی کرده اند تا ماه ها نباید عینک بزنند به همین خاطر از لنز طبی استفاده می کنند.
اما از آنجا که چشم یکی از حساس ترین عضو بدن می باشد، پس باید در انتخاب لنز دقت بسیاری کنید در ادامه با ما همراه باشید تا نکات مهمی را در خصوص لنز های طبی به شما بگوییم.

انواع لنز های طبی

لنزهای داخل چشمی

لنزهای داخل چشمی به نوعی گفته می شود که فقط توسط جراحی انجام می شود و می توان گفت نوعی لنز دائمی است. به این صورت که پزشکان لنز مورد نظر را با ایجاد یک شکاف در شبکه های جلویی چشم قرار می دهند.
معمولا این نوع لنز گذاری به وسیله جراحی برای افرادی استفاده می شود که چشم شان آب مروارید آورده و باید حتما جراحی کنند.

لنز های سخت استاندارد

لنزهای سخت استاندارد اکسیژن رسانی مناسبی به چشم ها ندارند و در واقع می توان گفت که هیچگونه نفوذ اکسیژنی در آن ها وجود ندارد.
اگر چنین لنزی در چشم قرار بگیرد به دلیل عدم اکسیژن رسانی، قرنیه چشم به دلیل اکسیژن رسانی به طور خودکار مدام اشک پمپاژ می کند و اگر چشم پلک بزند این عمل اتفاق نخواهد افتاد.
لنز های سخت به دلیل همین عدم اکسیژن رسانی چندان مورد استقبال قرار نمی گیرند اما از طرف دیگر نگهداری از آن ها چندان سخت نیست دوام بالایی دارند والبته قیمت شان هم مناسب است.

لنزهای خارج چشمی

به لنزهایی گفته می شود که خود فرد باید آن ها را از چشم در آورده و برای استفاده در چشمش قرار دهد.

لنز طبی چشم

لنزهای سخت نافذ اکسیژن

از دیگر انواع لنزهای طبی می توانیم به لنز نافذر اکسیژن اشاره کنیم که برای افرادی که دارای قوز قرنیه هستند بسیار مناسب است.
این نوع لنز بر خلاف لنزی که بالا معرفی کردیم، کاملا عمل اکسیژن رسانی به قرنیه را انجام می دهد و به همین دلیل هم استفاده از آن ها راحت تر است و بیشتر مورد استقبال قرار گرفت.

لنز طبی روزانه

یکی از انواع لنز طبی، نوع روزانه آن است و همانطور که از نامش پیداست برای استفاده روزانه مناسب تر می باشد.

لنزهای طبی روزانه به هیچ وجه نباید مدت طولانی در چشم باقی بمانند به همین خاطر فقط می توانید صبح که از خواب بیدار می شوید آن را در چشم خود قرار داده و شب قبل از خواب درشان بیاوریید و دور بیندازید.

جنس این لنز ها از سیلیکون هیدروژن است و اکسیژن رسانی خوبی به چشم ها دارد. این نوع لنز را پزشک ها معمولا به افرادی توصیه و تجویز می کنند که چشم های شان بسیار حساس است.

لنزهای طبی چشم هلالی

افرادی که چشم شان آستیگماتیسم است باید از این نوع لنز استفاده کنند. البته تهیه این نوع لنز تنها با مراجعه به پزشک امکان پذیر می باشد. چراکه هر یک از این لنزهای هلالی را مختص به چشم های هر فرد می سازند.

medical lens-1

لنزهای طبی سافت

لنزهای طبی سافت یا به اصطلاح نرم جزء جدیدترین لنزهایی هستند که ساخته وروانه بازار شده اند.
جنس این لنزهای طبی از پلاستیک نیست و همین خود یک مزیت عالیست. به این لنزهای طبی، هیدروفیل یا لنزهای آب دوست هم می گویند.
زیرا به خوبی آب نمک موجود در اشک چشم را جذب خود می کند و حالتی انعطاف پذیر دارد.

مزایای لنز های طبی

یکی از مهم ترین مشکلاتی که افراد عینکی با آن درگیر هستند، مواردی همچون بخاطر کردن مداوم شیشه عینک شان، گم شدن و شکستنش است. برخی از افراد هم به دلیل داشتن کارهای سنگین و پر تحرک مدام استرس این را دارند که عینک شان آسیب ببیند. پس در نتیجه به این افراد لنز طبی توصیه می گردد. 

از آن جا که لنز کاملا بر روی قرنیه چشم ها قرار می گیرد و یک دید بسیار واضح تر از عینک به افراد می دهد و همین خود یک مزیت مهم برای انتخاب لنز طبی به جای عینک است.

با استفاده از لنز می توانید هر نوع فعالیت سنگین و تحرکی را انجام دهید آن هم بدون اینکه بترسید چشم تان آسیبی ببیند.

لنز جلوه طبیعی تری دارد و اعتماد به نفس افراد را در مقایسه با عینک بسیار بالاتر می برد.

افرادی که از عینک استفاده می کنند مدام بینی و گوش ها و چشم های شان از آن خسته می شود در حالکیه لنز طبی اینگونه نیست و هیچگونه سنگینی خاصی بر روی اجزای صورت و حتی چشم ها ندارد.

معایب لنز های طبی

شاید برای افرادی که تصمیم گرفته اند لنز طبی را جایگزین عینک کنند و از آن طرف ماجرا سال های بسیاری از عینک استفاده کرده اند، پروسه هر روزه گذاشتن و برداشتن لنز از چشم برای شان سخت و خسته کننده باشد که در این مورد باید حتما به خوبی آموزش ببینند.
افرادی که چشم های ضعیفی دارند می توانند به صورت مداوم و طولانی مدت عینک را بر روی صورت و چشم خود نگهدارند در حالیکه نگهداری بیش از انداره لنز در چشم ها باعث اکسیژن رسانی ضعیف به قرنیه می شود و شاید این خود یکی از معایب لنز طبی باشد.

نتیجه گیری

به طور کلی لنز های طبی دارای انواع مختلفی دارند اما استفاده از آن ها اصول و قواعد خاص خود را داشته و بسیار برای افرادی که چشم شان ضعیف است و مبتلا به آستیگماتیسم هستند مناسب می باشد.
دقت داشته باشید که برای خرید لنز در ساری باید حتما به روشنا اپتیک مراجعه کنید تا با توجه به نمره چشم و میزان ضعیف بودن آن برای تان لنز مورد نظر را تجویز کند تا دقیقا همان را برای تان بسازند.

مطالبــــ وبلاگ